zondag 23 oktober 2011

Chrono - Joeri Dubbe wint Prijs Nederlandse Dansdagen


Al eerder schreef ik - vol enthousiasme en trots - over een aantal prachtige choreografieen van Joeri Dubbe. En omdat enige vorm van chauvinisme mij hierbij niet kan worden ontzegd: ook recensenten van Volkskrant,  AD en NRC zijn lovend over zijn werk.
Dubbe werkte in al zijn stukken tot nu met een vaste kern van mensen, onder wie lichtontwerper Tom Visser en componisten Marvin Boven en Thijs Kaldenbach.
Als voorlopige bekroning op het talent van Dubbe is hem onlangs de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2011 uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor bijzondere choreografen die al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd in het professionele circuit, maar nog geen structurele subsidie ontvangen.

Op dit moment is Chrono, de meest recente choreografie in een aantal theaters nog te zien.Ook hiervoor enthousiasme in de pers, zoals in de Volkskrant waar Chrono vier sterren krijgt:
Dubbe’s choreografie weet bijna het hele uur te boeien. Onder rijen gloeilampen aan draden ontvouwt zich een intrigerende wereld. Anonieme zwarte figuren met capuchons, laten zich sturen door licht en geluid (…) Chrono steekt goed in elkaar en is verrassend."

2 opmerkingen:

Hilda Passchier zei

Wij zagen de voorstelling in Amsterdam en vonden het spannend en vervreemdend tegelijk. Felicitaties voor Joeri en Thijs die voor een intrigrerende muzikale begeleiding zorgt.

Kaldenbach zei

@Hilda, hartelijk dank voor je felicitaties. Ik zorg er voor dat ze bij de 'rechthebbenden' terechtkomen.