vrijdag 14 oktober 2011

7 dingen.nl. Een publieksvariant van 23 dingen

Geruime tijd na de introductie van 23dingen heeft inmiddels een behoorlijke delegatie van de medewerkers van bibliotheek Kennenemerwaard deelgenomen aan deze prachtige leergang. Dat heeft over het algemeen geleid tot behoorlijk wat enthousiasme en het oppakken van een aantal zaken zoals twitter, facebook en een (mooi) mediablog van medewerkers. Maar tot een mooie dienstverlening aan (individuele) klanten is het nog niet echt gekomen, op een aantal workshops hier en daar na dan.
Daar gaat zeer binnenkort echter gelukkig wel een einde komen, want komend weekend lanceren we 7dingen.nl. voor het algemene publiek.
Morgen, zaterdag 15 oktober, staat een interview met mijn collega Sanneke van der Meer over het sociale webproject '7 dingen' een gezamenlijk project van Kennemerwaard en het Noordhollandsdagblad  in de Alkmaarsche Courant (en vandaag een stukje op de website van de krant).
Lezers worden opgeroepen om zich op te geven voor een web 2.0 cursus, genaamd 7Dingen.
Deze cursus is geïnspireerd op 23Dingen en de volgende Dingen worden behandeld: bloggen, Google-account (en alles wat daar aan hangt, bijv. gmail, googledocs, iGoogle, reader), YouTube, Picasa, sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter, mediawijsheid (privacy, veiligheid), onze cWise catalogus en de NHD website.
De cursus is een samenwerkingsverband tussen het NHD, Bibliotheek Kennemerwaard en ProBiblio.
Net als bij 23dingen wordt gestart met een gezamenlijke bijeenkomst en afgesloten met een feestelijke slotbijeenkomst, waarin het NHD zorgt voor een spreker en een kadootje voor de deelnemers.
De coaching wordt verzorgd door de bibliotheek, ook weer in samenwerking met en ondersteuning door ProBiblio (Edo Postma). De coaching is niet alleen virtueel, maar ook worden er tweemaal per week inloopspreekuren gehouden in de bibliotheek in Alkmaar centrum. Tijdens deze spreekuren wordt trouwens bovendien aandacht besteedt aan de apparatuur van de Mediabar een co-creatie-project van ProBiblio, waaraan ook Kennemerwaard heeft deelgenomen.
Het gaat hier om een proef, zowel voor de krant als voor de bibliotheek, maar nadrukkelijk met de intentie er bij succes niet alleen een vervolg aan te geven, maar ook te streven naar uitbreiding in Noord-Holland, voor de verschillende regionale edities van het NHD.
Mijn verwachting zijn hooggespannen!

Foto: NHD

2 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Ziet er goed uit die website! Ben benieuwd naar het vervolg..

Kaldenbach zei

@Edwin dank. Credits naar Edo Postma van ProBiblio en mijn collega Sanneke van der Meer.
Ik ben ook zeer benieuwd naar de reacties en vooral de inschrijvingen op 7dingen. En uiteraard straks naar het verloop van de training.