vrijdag 29 januari 2010

Imploderende sterrenstelsels & Loepzuivere agressiviteit


Eerder schreef ik al over Prospect future, het prachtige dansstuk van Joeri Dubbe op onheilspellende muziek van Thijs Kaldenbach. Daar kreeg ik leuke en enthousiaste reacties op.
Goed nieuws voor de mensen die die stuk in het echt willen gaan zien. Prospect future is namelijk geselecteerd voor Dansclick.
DansClick is een samenwerking tussen Korzo producties, Danswerkplaats Amsterdam en 13 schouwburgen. Twee keer per seizoen reist DansClick met nieuwe, aanstormende choreografen langs de Nederlandse schouwburgen. Het publiek laat zich verrassen en krijgt zo de kans om de talenten van de toekomst te ontdekken én te ontmoeten.
Op 25 januari is tijdens de selectiedag van DansClick besloten welke choreografen de DansClick tournees volgend seizoen gaan invullen: Arno Schuitemaker. Jerôme Meyer & Isabelle Chaffaud, Joeri Dubbe, David Middendorp en Mor Shani & Ron Amit.

Isalien van Jerôme Meyer & Isabelle Chaffaud is op dit moment nog te zien in Korzo in Here we live and now 2010. Overigens naast Predecessor, het nieuwe stuk van Joeri (met wederom muziek van Thijs).

De derde Korzo productie in Dansclick is '15 minute universe' van David Middendorp. Ook eerder te zien in Here we live and now 2009 en zeer de moeite waard. 'Spelen met imploderende sterrenstelsels' kopte NRC.Informatie over speeldata en kaartverkoop voor volgend seizoen binnenkort op de Dansclick website.

4 opmerkingen:

Ton de Kruyff zei

Mooi Jan. Mooi filmpje, of eigenlijk, mooie dans. Jammer dat het allemaal van die "rare" plaatsen zijn waar ze spelen.

Kaldenbach zei

@Ton, de speellijst voor het najaar moet nog komen, maar zo 'raar' zijn Hoorn, Purmerend en IJmuiden toch niet?

Jeanine zei

Nieuw werk van Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud, uit hetzelfde onderzoek als Isalien, is te zien tijdens de 3/Sense/Scene/Scenarios tour van Dance Works Rotterdam.

Première op zondag 28 februari in de Rotterdamse Schouwburg. Daarna door heel Nederland. De speellijst en meer info staan op: www.danceworksrotterdam.nl

Kaldenbach zei

@Jeanine, dank voor de tip. Zag dat ze ook in de buurt van Alkmaar (Haarlem en Den Helder) te zien zijn. Overigens was ik zeer onder de indruk van Isalien.