woensdag 15 februari 2012

Deelnemers 7 dingen aan het woord


De eerste 'leergang' 7dingen is feestelijk afgesloten in de bibliotheek in Alkmaar centrum. In de pilot van het gezamenlijke project van Bibliotheek Kennemerwaard, ProBiblio en Noordhollands Dagblad hebben maar liefst 24 van de 27 deelnemers  alle 7 dingen doorlopen. Na een korte inleiding van Peter Diertens van HDC Media overhandigden de coaches van de bibliotheek het certificaat aan de gelukkige en tevreden deelnemers. Van het Noordhollands Dagblad kregen alle deelnemers een cadeaubon. 
Sanneke van der Meer maakte een mooi filmpje van de pilot dat ze heeft laten zien tijdens de algemene personeelsbijeenkomst. De video geeft niet alleen een impressie van de pilot, maar leuk is het vooral dat enkele deelnemers zelf aan het woord komen:
En die deelnemers zijn erg enthousiast, tevreden en zelfs dankbaar. Maar dan ook over het hele pakket, dus inclusief de begeleiding, de website 7dingen, de drie plenaire bijeenkomsten en de spreekuren in de bibliotheek. Het  tevredenheidspercentage van 87% zegt dan ook veel en als er al geen aanleiding was om met een tweede groep te starten, dan is die er nu zeker.
Eind februari start deze tweede groep deelnemers in Alkmaar. Onder supervisie van de 'moeder van 7dingen' Sanneke, maar met een groep nieuwe coaches: Marian, Robert en Marjolein.
De ambitie van Kennemerwaard is om vanaf het najaar 7dingen structureel in de dienstverlening op te nemen, met in ieder geval één traject in het voorjaar en één in het najaar.
Ook Bibliotheek Bollenstreek (in samenwerking met het Leidsch Dagblad) en Bibliotheek Groene Venen starten een 7dingen traject en er zijn meer bibliotheken geïnteresseerd. De 7dingen-trein komt op stoom en de passagiers hebben erg veel lol in de reis... 

4 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Leuk filmpje! Thumbs up!

Kaldenbach zei

@Edwin dank! Leuke deelnemers in een leuk traject zijn (waren) het dan ook!

Sanneke van der Meer zei

Wil je wel goed naar "moeders" linken?! Ik kom bij marian i.p.v. Angel/Sanneke uit... :(

Kaldenbach zei

@Sanneke. Slordig, maar moeders staat er nu goed in!