dinsdag 12 oktober 2010

DeNieuweBibliotheek (veel x veel waarvan 1 x te)


Vorige week bracht ongeveer de helft van de medewerkers van Kennemerwaard een werkbezoek aan de bibliotheek in Almere, ook wel DeNieuweBibliotheek.

Voor de andere helft van de Kennemerwaarders: hier een aardige impressie van deze nieuwe bibliotheek die wij als bezoekers ook te zien kregen:Wat is mij opgevallen?
Veel ruimte.
Wat is deze bibliotheek groot en ruim! Maar door de doordachte indeling in winkels met leuke namen als Hoogspanning, de Jeugd van tegenwoordig, de Achterbank of Living Room, wordt die ruimte vrijwel nergens onoverzichtelijk. Het meubilair en de aankleding stralen een plezierige klasse en rust uit.

Veel open
Top! Elke dag van de week open, waarvan 4 keer van 10 tot 8 en drie keer van 10 tot 5 (maandag, zaterdag, zondag. In totaal 61 uur per week.

Veel te doen.
De activiteitenkalender is breed en uitgebreid. Van de bibliotheekfilms tot debatten (onder de mooie naam Heftig!). Van kinderactiviteiten tot workshops en lezingen. Maar je kunt ook een kopje koffie drinken of gamen (hoewel beperkt open van 14 tot 17 uur)

Veel bezoekers.
Mensen maken de bibliotheek. En het is lekker druk. Bij de roltrappen om binnen te komen krijgen je een Bijenkorfgevoel. In de winkels zijn mensen aan het shoppen en in het Stadsstudiecentrum zit het propvol studenten. Daar zal het snel te vol zijn.

Te veel boeken.
Hier schiet Almere door naar te. Alleen de dvd en cd rekken zijn tot maximaal driekwart gevuld. Maar dan de boeken. Alle kasten en tafels zijn propvol. Op de presentatietafels liggen stapels boeken door en op elkaar, de lage planken liggen vol met boeken. Alles is overvol.

Al met al: Almere heeft een prachtige bibliotheek waar gebruikers en medewerkers heel trots op mogen zijn, waarvan ze nog jaren gaan genieten en deze bibliotheek gaat vast en zeker hoge gooien in de verkiezing van de beste bibliotheek van Nederland eind dit jaar.

Geen opmerkingen: