donderdag 29 oktober 2009

Present of past


Woensdag is in Den Haag het Holland Dance Festival van start gegaan. Het HDF zet eens in de twee jaar de dans als kunstvorm in de schijnwerpers. Tot en met 15 november wordt een selectie van de ontwikkelingen in de internationale hedendaagse dans gepresenteerd. Er zijn geen grenzen, alle stijlen worden geprogrammeerd: van streetdance tot klassiek ballet, van tapdans tot moderne experimentele dans.
Zaterdag ga ik met veel plezier naar het Korzo Theater voor de voorstelling Present of Past. Present of Past is een lint van korte performances door voormalig dansers bij het Nederlands Dans Theater die later in hun loopbaan furore maakten als choreograaf bij Korzo producties. Een van die choreografen is Joeri Dubbe.
Nu vind ik dans sowieso prachtig om in het theater te zien, maar er is wel een extra reden om met plezier uit te zien naar zaterdag: mijn zoon Thijs heeft voor deze choreografie de muziek gemaakt.
Eerder dit jaar maakte Joeri Dubbe grote indruk met het stuk Prospect Future, dat onder andere in de Volkskrant een lovende recensie kreeg. Ook hiervoor maakte Thijs de muziek.Dat was genieten. En dat gaat het zaterdag vast weer worden!

Foto: Robert Benschop

4 opmerkingen:

Ton de Kruyff zei

Dat is nou zo aardig van dat bloggen, dat je dingen leest die je daarvoor nooit wist.

Mooie muziek, mooi filmpje, mooie dans.

aliceW zei

Nooit geweten dat je van dans houdt. Geweldige zoon, Jan. Ik ga met veel plezier naar Muziektheater en Bellevue voor moderne dans en kijk uit naar de data waarop het NDT op tournee gaat vanuit Den Haag.

classy poof!! zei

Wat leuk dat je zoon muziek componeert, wist je dat de zoon van een andere collega in HHW ook filmmuziek maakt??

Kaldenbach zei

@Ton, mee eens, de mens achter de blogger kan verrassen
@alice, vooral NDTII vind ik erg interessant, maar klassiek ballet is ook niet te versmaden
@classy, geen idee. ben benieuwd wie..