dinsdag 15 december 2009

Europa om de hoek


Veel Nederlanders staan tegenwoordig erg kritisch tegenover de Europese Unie. "Dit kabinet geeft miljarden uit aan linkse hobby’s als ontwikkelingshulp, Europa en Vogelaarwijken" sprak Wilders onlangs in een interview in het kwaliteitsblad Story. Over het geld dat Europa oplevert horen we natuurlijk niets van Blonde Geert. En natuurlijk levert Europa ons ook op.

Onlangs is de website Europa om de hoek gelanceerd. Deze site geeft een overzicht van de meer dan 400 projecten die met Europese steun worden uitgevoerd in Nederland.
Voorbeelden zijn: een internationaal indoor sportcentrum voor topsporters, een re-integratietraject voor jongeren en een energieloket voor MKB'ers over energiebesparende maatregelen.

Europa om de Hoek from Stephan on Vimeo.


De site ziet er prettig uit. Op de pagina Projecten is een overzicht te vinden, maar er kan ook op provincie, daadwerkelijke EU-bijdrage en thema worden gezocht. Via de voorpagina kan direct op een specifieke provincie worden ingezoomd.
Met 105 projecten heeft Zuid-Holland het grootste aantal ten opzichte van 9 in Drenthe. Er zijn 55 projecten waaraan voor meer dan 2 miljoen wordt bijgedragen.
Wat mij tenslotte opvalt is dat er een zestal projecten zijn die als thema de informatiemaatschappij hebben,maar dat er geen projecten zijn die iets met bibliotheken van doen lijken te hebben. Doen we niet mee aan linkse hobby's? Of een gemiste kans?

2 opmerkingen:

Ton de Kruyff zei

Ik ben bang dat blonde Geert bibliotheken sowieso een links hobby (en/of kerk) vindt.
Mooie site trouwens.
Ik heb eens gekeken bij die projecten met het label "informatiemaatschappij" maar wat een nieuw poortgebouw bij het vredespaleis daar nu precies mee te maken heeft ontgaat me nog wat.

Starbooks zei

Jan, Europa was een beetje koud dit jaar. maar misschien is de klimaat oplossing wel dat iedereen gewoon lekker warme binnen blijft en dat ze natuurlijk in de bieb naar informatie kunnen zoeken. Laten we de digitalisering van de bestanden en informatie online zetten.