donderdag 17 september 2009

Van niks gaat de kat dood


Innovatie is zorgen dat klanten, in samenwerking met (netwerken van) bedrijven, een steeds persoonlijkere en uniekere ervaring kunnen creëren.
Leuk gezegd, maar hoe krijg je dat nu voor elkaar?
Eerder dit jaar zijn namens bibliotheek Kennemerwaard drie groepen gaan deelnemen aan het Goudklompjes-traject van de VOB.
Gisteren (woensdag 16) was een dag in de Biesboch waarop de leden van de interventureteams, de gouden gidsen (coaches) en de sponsoren (directies/mt-en) elkaar hebben ontmoet.
Van de dag is een impressie gemaakt:


Vind meer video's zoals deze op Bibliotheek 2.0


Op Bibliotheek 2.0 is nog veel meer te zien. Zo'n 25 teams van verschillende bibliotheken zijn hun ideeën aan het uitwerken. Allemaal verschillende ideeën in verschillende stadia van uitwerking. Van briljant tot voor de hand liggend (kan trouwens ook briljant zijn). 23 schatkisten vol plannen. Sommigen zullen slagen en er zullen er ook een flink aantal sneuvelen, om wat voor reden dan ook.
En dat is nu innovatie in de dagelijkse praktijk. Vallen en opstaan. Trial and error. Gewoon een beetje prutsen... Ook stomme ideeën kunnen uiteindelijk ergens goed voor zijn. Want, (met dank aan Maria) "van niks gaat de kat dood."

7 opmerkingen:

23 dingen ProBiblio zei

Tout bekend bibliotheekland was aanwezig. Ik hoorde meteen al een idee die bij jullie al in de praktijk is gebracht. Die jeugdraad, kinderen de baas. 100 talentenbieb. En daarna collega Iwan die stond te stuiteren van enthousiasme. Een bijzonder project. Mij benieuwen wat het los gaat maken.

Anoniem zei

Beste Jean,
wanneer ga je eens een keer iets zelf zeggen, in plaats van citeren?

En eh... trail and error? I like it! Dat is zoiets als een vals spoor nalaten????

Kaldenbach zei

@23dingen, veel dingen gebeuren ook elders. Gebruik wat werkt en haal waar je het kunt vinden.

Trail and error is uitproberen en leren van fouten. (helemaal zelf gemaakt @anoniem ;-) Maar wat bedoel je te zeggen met je reactie???

MC Slasaus zei

Hoi,
Anoniem dat is flauw, maar dat ben ik dus: Slasaus, MC.
Ik kom uit de kast! (Maar ben serieus: je citeert veel & graag. Ik zou weleens een originele gedachte van je willen lezen).

De 2e opmerking is omdat je een grappige taalfout hebt gemaakt: Trail is spoor. Trial (en dat bedoel je natuurlijk) is proberen.

Kaldenbach zei

@mc: When a thing has been said and well, have no scruple. Take it and copy it.
Anatole France
French novelist (1844 - 1924)

MC Slasaus zei

Hoi, ik word juist zo moe van copy and paste.

Wat wil jij? Waar ga jij naartoe met I&O?
Alleen Innovatie is nix. Wat is je doel? Hoe denk je het te bereiken?

MC Slasaus zei

Hoi,
over ons verschil van inzicht (mbt citeren enzo) hebben wij een goed gesprek gehad. Maar 1 ding moet mij van het hart: het filmpje bij dit artikel werkt niet. En met die text eronder "meer van dit vind je op bibliotheek 2.0"
is het vast niet wat je wilt.
Wat gaat er mis?