vrijdag 4 september 2009

Oldskool?


Volgende week dinsdag begint in Bibliotheek Kennemerwaard een groepje van zo'n 15 collega's eindelijk met 23 dingen.
Eindelijk? Jazeker, want deze training stond al zeer geruime tijd op het wensenlijstje, maar het kwam er niet eerder van.
En dan net voordat de training begint verschijnt in NRC-next een artikel onder de kop "Heb jij een eigen blog? Dat is oldskool!"
De auteur begint zijn artikel met de constatering dat van de 133 miljoen bloggers 1,1 procent zijn blog wekelijks bijwerkt. Reageren doe je op Twitter, Hyves en Facebook. 'Sterft bloggen uit?' is de vraag.
Das lekker zeg! Beginnen wij aan een web 2.0 - training waarin ongeveer alles om het eigen blog draait! Net 50 geworden en meteen genadeloos afgeserveerd in de oldskool-hoek!

Gelukkig valt het wel mee. Citaat:
Sterft bloggen uit? Nee. Het karakter van het bloggen verandert. Het wordt meer een middel voor ‘personal branding’. Bloggers schrijven over hun vakgebied of passie. Wiskundeliefhebbers kunnen terecht op Wiskundemeisjes.nl, bibliothecarissen gaan naar Zbdigitaal.nl en de fervent televisiekijker kan terecht op Zappen.blog.nl. Die bloggers zijn een autoriteit in hun niche.

En de stemming slaat al snel om als je zoekt op de naam van de auteur van het artikel Ernst-Jan Pfauth. Blogger van het eerste uur die op zijn Dutchproblogger.com zegt I’ve decided to evangelize blogging by giving workshops and speaking at schools, since I think it can be useful for almost everybody.

Helemaal leuk wordt het als blijkt dat dezelfde Pfauth in augustus nog schrijft: Een eigen blog is nu belangrijker dan ooit.
Een blog verbetert je leven. Echt waar. Ik kan daar duizenden woorden aan besteden, zo enthousiast ben ik over het medium. Maar laat ik het voor het gemak samenvatten in twee punten:
Via een blog ontmoet je gelijkgezinden. Sommige van hen kunnen je leven veranderen (baanaanbod, goede vriend);
Publiceren op een blog leidt tot meer creativiteit: een publiek werkt namelijk stimulerend.

Wat Oldskool? Op naar de 23 dingen!

3 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

En zo is het maar net! Geef 'm van jetje met z'n allen :-)

Marina Noordegraaf .... zei

Het gaat inderdaad - zoals zo vaak - niet om het gebruiken van een communicatiemiddel an sich maar om het doel dat je ermee wilt bereiken. Als platform om te leren blijft het een prachtig instrument.

Succes ermee!

23 dingen ProBiblio zei

Grappig jouw artikel en een voorbeeld van hoe het zou moeten zijn. Doorzoeken en één artikel niet klakkeloos als de waarheid bestempelen. Laat zeen poepie ruiken de komende maanden. 23dingen here it gooes!