vrijdag 8 mei 2009

Schuldig


Bibliotheekmedewerkers werken over het algemeen erg hard. In 'mijn' sector zetten specialisten zich met hart en ziel in voor het werk.
Aan de ene kant proberen ze allerlei diensten, activiteiten en producten die Alkmaar, Heerhugowaard en Castricum al hadden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en uit te voeren. Daarnaast zijn ze ook nog eens hard op zoek naar nieuwe wegen en initiatieven en proberen ze van alles uit.
Dat kost tijd, veel tijd. En vaak ook 's avonds of in het weekend. Meestal meer tijd dan de twintig, dertig of zelfs zesendertig uur van het arbeidscontract.
En hoe je het ook went of keert, het blijft werk. Dat betekent dat je ook een leven naast dat werk hebt, met kinderen, ouders, dieren, buren, verplichtingen, sport en hobby's.
Toch voelen sommige medewerkers zich dan 'schuldig' omdat ze die (te) veel gewerkte uren compenseren, bijvoorbeeld door een keertje eerder naar huis te gaan of een middag thuis te blijven.
Typisch Nederlands? Calvinisme? Trouw heeft een leuke test gemaakt waarmee je kan zien wat je C-factor is. In het dossier kan je vervolgens zien hoe de verhoudingen met andere Nederlanders zijn. Opvallend: De Nederlander heeft een C-factor van 56 procent. Mannen zijn iets calvinistischer dan vrouwen en katholieken veel minder dan protestanten. Topscoorders zijn de twintigers, met een C-factor van 64.
Hoe groot zou de C-factor van bibliotheekmedewerkers zijn? Ik denk bovengemiddeld.

1 opmerking:

Mariandoet23dingen zei

Leuke test, voor mij gaat het verhaal niet op, score 47%: Calvinistische trekjes maar ik geniet meer van het leven!! :-)

Succes met 23 dingen!