donderdag 21 februari 2008

Cultuur veelpuntveel


Deze week na lange tijd weer eens naar het Muziektheater geweest voor een voorstelling van het Nationale Ballet. Door artistiek directeur Ted Brandsen is in een sterk vernieuwde uitvoering van Coppelia gemaakt. Hoewel het oospronkelijke ballet en de muziek van Delibes al oud zijn is de voorstelling bijzonder eigentijds. Vooral de decors van kinderboekenmaker Sieb Posthuma en de kostuums van Francois-Noel Cherpin zijn een lust voor het oog.
Dat het Nationale Ballet met zijn tijd meegaat blijkt niet alleen uit de deze uitvoering van Coppelia. Op de site van Het Ballet is volop ruimte voor woord, beeld en geluid. Ook is het mogelijk je te 'abboneren' op het YouTube-kanaal van het Nationale Ballet. Hierop zijn korte video's te zien die een impressie geven van het werk van het gezelschap.

Grappig is ook het Coppelia weblog. Hierop veel informatie van diverse participanten over het ballet. Voor de kinderen is er zelfs een Coppelia spel, waarmee je vrijkaartjes voor de voorstelling kunt winnen.
Zo blijkt dat oude en nieuwe cultuur heel goed te combineren zijn en samen een prima resultaat opleveren.

Geen opmerkingen: