dinsdag 4 maart 2008

Voor alle medewerkers...


...van de basisbibliotheek Noord-Kennemerland (Alkmaar,Castricum en Heerhugowaard) worden nieuwe functieprofielen gemaakt. Vandaag een - eerste - bijeenkomst gehad met medewerkers die in verschillende werkgroepen deze functieprofielen gaan maken/aanpassen. In deze eerste bijeenkomst is gepoogd tot het vaststellen van drie competenties te komen die voor alle medewerkers van de nieuwe bibliotheek gelden. Uitgangspunt was het door de OBD opgestelde functiewoordenboek, dat is gebaseerd op het vaardighedenoverzicht van OBIP+. In totaal zo'n kleine 50 vaardigheden.
Laat daar maar eens 17 medewerkers van 3 bibliotheken over praten en kijken of er drie bovenkomen!
Nou... eigenlijk lukte dat vrij soepel. Er bleek een grote mate van overeenstemming te zijn in de prioriteitsstelling van allereerst alle individuele medewerkers en vervolgens ook in de vier afzonderlijke werkgroepen. In de afsluitende plenaire sessie werd nog wel even 'gesteggeld', maar kwamen de belangrijkste vaardigheden als snel bovendrijven.
Naast voldoende cultureel en maatschappelijk bewustzijn wordt van alle medewerkers van de basisbibliotheek Noord-Kennemerland wordt - straks - verwacht dat ze:
* ondernemend en
* klantgericht en
* (resultaat)verantwoordelijk zijn.
Laat de klant ons daar dan maar eens op testen.

Geen opmerkingen: