dinsdag 3 april 2007

"Braamhaar-erlebnis"

Afgelopen weekend verjaardag-weekend. Natuurlijk ook over voetbal gesproken. Vooral de (weder)opstanding van Ajax valt erg goed in de familie. Met mijn mijn zwager en broer sprak ik over scheidsrechter Braamhaar en zijn juichen tijdens het laatste doelpunt van Ajax tegen PSV. Mijn broer was niet overtuigd door de verklaring van Braamhaar achteraf , maar mijn zwager wel. Ik ook. Beiden kennen we situaties in het werk, waarin zaken ineens lopen zoals je graag wilt. Je krijgt de nijging keihard YESSS!!! te roepen en het bekende gebaar met de elleboog naar achter te maken. (ook wel: Lee Towers-shuffle?)

Twee van die situaties in de afgelopen week:
  • Onlangs waren we in gesprek met de wethouder en enkele ambtenaren over de ambities van de bibliotheek 'iets' te doen met WMO in de gemeente. Veel begrip bij de aanwezige wethouder. Toen deed vervolgens vol trots een van de ambtenaren verslag van het feit dat hij al benaderd was door een van onze medewerkers voor een informatieavond over het WMO. Begrip sloeg ineens om in enthousiasme! (Inmiddels is samenwerking met MEE Noordwest-Holland, Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp NK, WonenPlus, de RIMA, SKWO Ouderenwerk Alkmaar, CliĆ«ntenplatform WMO-Alkmaar en De Mantelzorgmakelaar en in aanwezigheid van de wethouder een succesvolle bijeenkomst geweest).
  • Deze week een afspraak gemaakt met de coordinator van het Studiecentrum van de Open Universiteit in Alkmaar. Het Studiecentrum, nu weggestopt in een kantoor aan de rand van Alkmaar, wil graag een plek in de Bibliotheek. Enthousiast spraken wij telefonisch over enkele mogelijkheden voor samenwerking, zoals gebruik (huur) van fysieke ruimte t.b.v. het afnemen van tentamens en samenwerking op het gebied van service & advies (balies). En zelfs over actieve deelname van de Open Universiteit aan een nog op te zetten WMO loket in de bibliotheek wilde de coordinator graag meedenken.
Dat zijn nu echte "Braamhaar-erlebnissen". Van die momenten waarop je je elleboog naar achter duwt en hardop roept: YESSSS!!!

Geen opmerkingen: