maandag 29 augustus 2011

Hoe cool is de bieb? Gratis lidmaatschap voor Alkmaarse studentenVorige week hadden de nieuwe studenten van InHolland Alkmaar hun introductieweek. Deze week werd afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in theater De Vest. Tijdens deze bijeenkomst werden de studenten door de studieleiding geattendeerd op de mogelijkheid van en gratis lidmaatschap bij Bibliotheek Kennemerwaard. Bij de uitgang van het theater was een stand van de bibliotheek ingericht onder het motto 'Hoe cool is de Bieb?'. Hier werden de studenten getracteerd op een lekker koel blikje Red Bull en konden zij door het invullen van een formulier direct een bibliotheekpas meekrijgen.Een bliksemactie waarbij door een bibliotheekpromotieteam zoveel mogelijk studenten in nauwelijks 15 minuten tijd werden overgehaald zich in te laten schrijven bij de bibliotheek. In deze korte periode werden bijna 60 nieuwe leden ingeschreven. Op een aantal van een kleine 400 bezoekers een mooi resultaat.De promotieactie is hiermee nog niet afgelopen. In de komende periode krijgen alle eerstejaars via de hogeschool een mail waarin zij - nogmaals - gewezen worden op de aanbieding van Kennemerwaard. En ook in het studentenmagazine van InHolland Alkmaar zal aandacht worden besteed aan de dienstverlening van de bibliotheek en het voordelige abonnement.
De actie van Kennemerwaard is tot stand gekomen in goede samenwerking met Hogeschool InHolland Alkmaar en de school betaald voor iedere student die zich heeft ingeschreven een (gereduceerd) bedrag.
'Hoe cool is de Bieb' is tot stand gekomen in navolging van een soortgelijke actie in 2010 van Stadsbibliotheek Haarlem met InHolland Haarlem. Een actie die Haarlem uiteindelijk in het schooljaar ruim 300 nieuwe inschrijvingen opleverde en (uiteraard) ook dit jaar wordt herhaald.
Afhankelijk van de ervaringen en resultaten van de actie in Alkmaar zal worden besloten of ook deze actie volgend jaar voor herhaling vatbaar is.

Geen opmerkingen: