woensdag 22 december 2010

Bibliotheken op de innovatiekaartStichting Bibliotheek.nl heeft een digitale kaart gemaakt waarop te zien is hoe ver bibliotheken en provincies zijn met het invoeren van de landelijke huisstijl en de aansluiting op de landelijke digitale infrastructuur.

Uit de kaart blijkt dat op dit moment nog lang niet alle bibliotheken de nieuwe huisstijl hebben ingevoerd, maar dat wel 70% van de bibliotheken bezig is met de implementatie hiervan, of van plan is dit binnen een aantal jaar te doen.
Ook zijn nog niet veel bibliotheken al op de landelijke digitale infrastructuur aangesloten, maar zal een fors aantal begin volgend jaar starten met de implementatie (mede dankzij de subsidie van OCW).Nu is deelname aan de landelijke huisstijl en aansluiting op de digitale infrastructuur niet alleen maatgevend als het gaat om innovatie. Daarom is de ambitie van de site om ook zaken als formuleontwikkeling en samenwerking met educatieve instellingen op te nemen. Dat gaat allemaal in de komende maanden gebeuren. En er zijn meer ontwikkelingen en onderwerpen die als innovatie(f) gezien kunnen worden en wellicht op termijn een plekje op de kaart verdienen.

Het voortdurend bijwerken van de Innovatiekaart is uiteraard belangrijk. Bibliotheken die hun gegevens willen aanvullen of corrigeren, kunnen dat doen via de site.
Voor Bibliotheek Kennemerwaard is inmiddels doorgegeven dat de op de kaart vermelde status niet (meer)klopt: we gaan binnen 1 jaar over op huisstijl drukwerk en (mede dankzij OCW) gaan we begin volgend jaar de landelijke digitale infrastructuur implementeren.
Een goed en zinvol initiatief van de Stichting Bibliotheek.nl

Geen opmerkingen: