zondag 3 januari 2010

Goede voornemens voor echte mannen


Hou een baby vast. Ga naar de dokter. Leer de was te doen. Kweek een beetje spieren. Koop nieuwe kleren. Kies een hobby. Bouw iets. Update je interieur.
"Elk van deze goede voornemens voor echte mannen zal je leven een beetje beter maken. Combineer je er verschillende, dan kan je leven spectaculair veranderen!"

Goede voornemensguru Gary Rian Blair zegt dat we slappelingen zijn die aan het begin van het jaar iets roepen zonder het ooit waar te maken. De cijfers geven hem gelijk: 90% van alle goede voornemens is rond februari alweer vergeten.

Goede voornemens voor dit jaar? Laat je dan niet van de wijs brengen door al die mensen die roepen dat je ze toch niet volhoudt. Bij 6 op de 10 mensen lukt het namelijk wel, blijkt uit onderzoek van GezondheidsNet.nl. Bijna 60 procent van alle mensen die voor 2008 goede voornemens maakten, houden deze nog steeds vol.

Ja hallo wat is het nou?

In ieder geval blijkt uit dit filmpje van vlogger Samantha Jay dat de bibliotheek een goede plaats is om inspiratie op te doen voor goede voornemens:Mijn goede voornemens? Met de meeste van de echtemannenvoornemens kan ik niet zo veel. Als ik moet kiezen? Meer bewegen. Klassiekers lezen en kijken. Net zoveel leren als in 2009. Minder druk maken. Meer genieten. Reizen. (Nog) meer doen wat ik leuk vind. Een paar kilootjes kwijt. Meer tijd met familie en vrienden.
Ter relativering: het woord 'voornemens' komt slechts eenmaal voor in de lijst van Nederlandse spreekwoorden. De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.
In ieder geval: een gelukkig 2010!

1 opmerking:

23 dingen ProBiblio zei

Mijn goede voornemen dat altijd lukt is vooral geen goede voornemens te hebben. Raak je ook niet teleurgesteld. Mijn goede voornemens komen gedurende het gehele jaar en houden zelden lang stand. Laat je niet beklemmen door al die Calvinistische voornemens.