maandag 12 oktober 2009

Voor persoonlijk gebruik (ding 10)Top 100 tools voor learning. In de top van de ranglijst staat Twitter op 1. Komen we nog op. Delicious heeft een klein stapje terug gedaan, maar staat prominent op plek 2. De Google reader is te vinden op 3. In de top van de ranglijst vooral zaken die we ook tegenkomen bij 23 dingen, dus de keuze voor juist die dingen lijkt vrij logisch.
Eerlijk gezegd zal in mijn persoonlijke lijstje Delicious niet in de top 10 staan. Het gebruik is voor mij vooral handig als je gebruik maakt van verschillende pc's op verschillende werkplekken. Met trefwoorden toekennen heb ik niet zoveel op. Nog geen 100 bookmarks op mijn delicious en ik ben he toverzicht al redelijk kwijt. Misschien is mijn geest niet ordelijk genoeg? Of ben ik niet genoeg bibliothecaris?
Het filmpje van Commoncraft is trouwens top, maar dat zijn eigenlijk alle Commoncraft video's.

Bibliotheektoepassingen zijn er verschillende, maar vooral in speciale en wetenschappelijke bibliotheken. Onder de titel "who says librarians (and teachers) don’t like tags" (i do) nog een rijtje links met toepassingen.
Ik hou het vooral op persoonlijk gebruik.

6 opmerkingen:

classy poof!! zei

Maar zou het niet handig zijn bij de inlichtingenbureaus, waar de medewerkers dan nog sneller het juiste antwoord mee kunnen geven aan de klant doordat de sites zo goed geordend zijn?

Kaldenbach zei

@classy, das waar. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe dat nu gaat. Worden bijvoorbeeld favorieten centraal bijgehouden, of 'rommelt' iedereen maar wat aan. Interessant idee!

23 dingen ProBiblio zei

Een handige top 100 en geruststellend dat we de juiste keuzes hebben gemaakt. Over het nut van Delicious hebben we het tijdens de tussenbijeenkomst gehad. Als je het alleen voor eigen gebruik nodig hebt om op alle pc's waar je werkt dezelfde bookmarks te he hebben, dan zijn andere tools handiger. Bijvoorbeeld Xmarks.

Kaldenbach zei

@23 dingen: dank voor de tip. xmarks moet je echter installeren op de pc/laptop en die zitten (op sommige plekken) nu juist dichtgetimmerd.

23 dingen ProBiblio zei

Ik know. Ik moet ook maar afwachten of ik het kan volhouden met ons nieuwe ICTsysteem. Maar veel apps kun je installeren op een USBstick en daarmee kun je jouw geleivede programma's ook op andere pc's draaien. Kijk maar eens naar Portabel apps.

Kaldenbach zei

@Edo thnks. Die goeie ouwe usb-stick!